Nieuwe pagina 1
OfficiŽle website Tom Stamsnijder

  New Page 3
Home
   ∑ Home  
   ∑ Nieuws  
   ∑ Biografie  
   ∑ Erelijst  
    Fietsclinic Richard  
   ∑ Uitslagen  
   ∑ Standen  
   ∑ Fotoalbum  
   ∑ Gastenboek  
   ∑ Links  
   ∑ Contact  
 

 

 
 
Nieuwe pagina 3
  Richard zwaait af in Oostmalle
Zondag stond voor Richard zijn laatste cross uit zijn carrière op de kalender. De Sluitingsprijs in Oostmalle, traditionele afsluiter van het veldritseizoen, vormde het decor. Iets na drieën sprongen de lichten op groen op de vliegbasis van Oostmalle voor zijn laatste uur cross.

Richard schoof rond de vijftiende positie het veld in terwijl Niels Albert vooraan direct voor de aanval koos. Hij ging er al vroeg in de wedstrijd samen met Sven Nys en Sven Vanthourenhout waardoor direct verschillen werden gemaakt. Richard kreeg in de achtervolging gezelschap van Bart Wellens en Klaas Vantornout, die ook een mindere start kenden, en gingen samen in de jacht naar voren.

Met nog één ronde te gaan was er voor Richard niet veel meer winst te behalen en maakte hij er een mooie ereronde van. Hij zette zich recht op de finishstrook en zwaaide naar het massaal toegekomen publiek, dat hem met een luide ovatie bedankte voor al die jaren in de veldritsport. Een mooi afscheid voor een groot kampioen. Dat hij negentiende werd was bijzaak.

Richard besteeg vervolgens het podium waar hij zijn fiets letterlijk aan de haak hing. Hij werd in het bijzijn van Evelien en zijn dochters Daan en Mies, voorzien van vlaggetjes met de tekst 'Hup papa, nog 1 keer afzien', nog maar eens eervol toegesproken en met een warm applaus uitgezwaaid. Een mooie afsluiter van een mooie carrière. Richard bedankt!

Uitslag Oostmalle:
1. Sven Nys (Bel)
2. Niels Albert (Bel)
3. Sven Vanthourenhout (Bel)
19. Richard Groenendaal (Ned)

Eindstand GVA Trofee:
1. Sven Nys (Bel) 276 pt.
2. Bart Wellens (Bel) 223 pt.
3. Zdenek Stybar (Tsj) 215 pt.
11. Richard Groenendaal (Ned) 140 pt.

 

OfficiŽle website Tom Stamsnijder
 
OfficiŽle website Tom Stamsnijder

© COPYRIGHT RICHARDGROENENDAAL.NL 2003-2008 - GIEL STAM